Kao prvo ako ocete o petrovic on je crnogorac iz plemena Kucaj , otac mu je bio komunjara i ateista ali rodjenjem pravoslavac. A zbog posla se preselio u srbiju.On je do 24 godine takodje bio atheista i onda je poceo da se interesuje za Boga i krsten je u SPC. Sto se tice adventista najbolje sam da ga pitas kakvo ruzno misljenje ima o njima zato sto preteruju u sporednim teoloskim stvarima kao sto radi Novakovic a da pritom nisu ni upoznati do kraja sa religijom! Takodje ljude iz odzaka gde je ziveo jedan period zivota kritikuje zestoko a narocito sto su ispred opstine stavili okultni simbol Falus ili ti srpski receno Muski polni organ, aonda se cudekad se tamo desavaju razne bolestije i krugovi u psenici!
On zivi na relaciji beograd - izrael i ima pripremljen teren u prirodi! On kaze da dok moze da se radi u grqadu da se radi ali dolaze vremena kada ce to da bude sve teze i zato on kaze ljudima da spreme za to da imaju imanja na selu a ko mioze jos bolje da predje odmah a da u grad ide samo nekim poslom! To znaci da nije licemer nego da ti nisi razumeo sta je on rekao!
Ako je on Adventista onda mi odgovori zasto on postuje praznike Pashku , Beskvasne Hlebove,Praznik Prvina, Shavot (Prolecne jevrejske- biblijske praznike) i jesenje ,Praznik truba,Dan ociscenja i praznik senica?? To su jedini 7 bibliskih praznika koje je bog naredio da se slavi!
Zato nemoj da pricate stvari koje niste upoznati on je kreacionista znaci da ne veruje u evoluciju,da je zemlja stara 6000000000000 godina nego oko 6000 znaci on bibliju tumaci onako kao bi trebalo BUKVALNO a uz to je zajedno sa drugim ljudima pre, posle i sada sa njima te cinjenice naucno dokazo!
A ako je bog rekao da je zemlju stvorio za sest dana on je to i uradio. A ko bog kaze da je sedmi dan odmora sabat odakle je izvedeno subota onda to i jeste. ali sabat nije isto sto i subota jer po bibliji dan pocinje sa smrkavanjem to jest sa zalaskom sunca, od petak uvece i do subote uvece traje sabat (i bi vece i bi jutro dan sedmi a nije Bog rekao i bi jutro i bi vece dan sedmi) a subota traje od ponoci u petak do subote u ponoc!
Vidis u Bibliji sve lepo pise samo treba da se cita nase bake i deke uvek su post pocinjale i zavsavale sa smrkavanjem a ovo isto su mi rekli Pravoslavni svestenici (ako sad to irinej nije promenio) pa sta mislis sto je to tako razmisli malo , da li je pre par hiljada godina(do skoro ustvari) postojao sat i struja ,nisu se ljudi orjentisali po satu nego po prirodnim desavanjima!
Tako da se iz Biblije ne moze izvlaciti jedno sto moze a drugo sto nam se ne svidja odbacamo !
Ti nazivas Miroljuba jeretikom!? po toj logici onda su skoro svi episkopi osim Vladike Artenija sesdest puta veci jeretici jer opste sa Svejeresi Rimokatolickom crkvom gde je papa priznao evoluciju!
Opet kazem ovo su periferne stvari ! A tosto nekom smeta oko ikona sta da mu ja radim rekoa sam da nemam nista protiv ikona ali moliti se njima i svetcima to je idolopoklonisanje a to ce ti svestenik pravoslavni malo bolje teoloski upucen reci! Pa ja ih ima u kuci i to na vidljivom i pocasnom mestu ali im se ne molim jer mrtvim premetu se ne molim. Ja razumem da nekoi ljudi ne znaju za ovo sto sam rekao pa samim tim ne mogu da budu krivi ali oni koji su upuceni it o rade to ne ,mogu da svatim!
To sto nekom nesto smeta ne znaci da to nije istina ! tebi verovatno smeta sto se kaze da je svinjetina ne zdrava i ne treba da se jede a to je i Bog rekao u bibliji ali to je istina!
Evo ja sam na bozicnom postu i to na strogom postu, samo presna ishrana - ziva termicki ne obradjena biljna hrana!
Sad mi iskreno odgovori posto si ti tolika pravoslavcina da li ti bilo kako postis ovaj bozicni post, da li postis sredu i petak, da li znas zasto se poste sreda i petak, da li postis uopste npr??
Da li postujes tkz. petku pred neki praznok!?