Save Western Civilization > Save Serbia

Bishop Irinej is new Serbian patriarch

<< < (27/32) > >>

Kerber:

--- Quote from: Novakovic on December 03, 2010, 11:48:02 AM ---@crnitrn,

What, you again attack a Serbian priest?
If Serbia would be ruled by a nationalistic government, I hope that then sectarian organizations will be expelled from Serbia.

@Kerber,

You say that it is not good to judge people. I agree. But remember what you said about the members of the Sinod? Is not that jugding? Secondly, I did not hear you complain when Crnitrn, who is obviously an Adventist, said that icons should not be used? I did hear you saying something on icons, that led into the direction of Crnitrn's statements. I am surprised that you as an Orthodox Christian are not insulted, in case if somebody talks about icons like that?
I also do not understand brother why you are not suspicious about the fact that an ex or current Adventist is spreading non-Orthodox theology amongst Serbs?

--- End quote ---

Necu da osudjujem Miroljuba Petrovica za svoja uverenja. Ja njegova uverenja postujem ,a mogu da mu sudim po njegovim plodovima,kao sto nam je i Hristos rekao da cemo ih po plodovima prepoznati. Njegova uverenja koaj se ticu ikona ili stanja duha posle smrti nisu nesto po cemu cu ja coveka odbaciti, nego po onome sto radi. A, ja mogu da vidim da je on srpski patriota i da se salaze za oslobodjenje od okupacije koju nam na politickom nivou namece EU i USA, a na duhovnom Vatikan.

Protiv ovih stvari se ne bore clanovi Sinoda na celu sa Patrijarhom,nego naprotiv. I pored toga jos nekanonski osudjuju i proteruju ljude(kao vladiku Artemija) koji otvoreno govore o opasnostima i zlu koje se nadvilo nad Srbima i pravoslavljem.

Novakovic:
Kerber,

Slazem se skoro s tobom brate.
Ali brate ti kazes da ne prihvacas Petrovicevo tumacenje o ikonama i stanju duse nakon smrti i drugih slicnih stvari. OK, to mi je drago da se slazemo. Ali ipak te stvari pripadaju subotarima. Mora biti jasno da je to jeres i da se to ne treba siriti medju Srbima, koji C.E. nazalost nasijesti na te stvari? Zar nam je potrebno da neko u okviru Crkve koristi subotarsku teoriju? To je opasno. To ne trebamo podrzavati.

Kerber:

--- Quote from: Novakovic on December 03, 2010, 11:57:00 AM ---Kerber,

OK if an Orthodox cooperates in that way with the Catholic Church, that is not good. But if an Orthodox cooperates with an Adventist in an ecumenist way, are you also condemning that? It seems that you separate Adventists from Catholics?

--- End quote ---
Ja necu da pisem o ovim stvarima na engleskom jeziku. To je nas "prljav ves" i ne tice se drugih koji i nisu u stanju to da shvate.

Pogresio si. Ne postoji ni jedna drugi ekumenizam, osim rimskog. Ne postoji "adventisticki ekumenizam".Toga nema u praksi i niko se ujedinjuje u teologiji ,ni bogosluzenju sa Adventistickom Crkvom,a u realnosti postoji udruzivanje sa RKC i u teologiji(brutalne izmene pravoslavne teologije na Bogosloviji u Beogradu) i ujedinjenje u sluzbi kao sto je nasilno menjanje liturgije protivno ODLUCI Sv.Sabora SPC da se nista ne sme menjati.

Za vreme pape Benedikta XV donesena je odluka u vidu nekog dekreta da se ima sprovesti rimski ekumenizam. Taj dokument je povucen iz javnsoti 1939.g. Danasnji nacisticki papa je uzeo ime Benedikt XVI sto je jasno ukazivalo sta zeli da nastavi. I pre neki dan je papa javno objavio da mu je glavni zadatak "ujedinjenje".
Inace taj dekret je citirao redom kako treba sprovesti ekumenizam: da se privedu anglikanci(to je odradjeno pre nekoliko godina preko Blera), da se privedu protestanti(nije zvanicno odradjeno ali su toliko rascepkani,raslaslabljeni i razvodnjene teologije u svojoj relativizaciji Bozjih zapovesti da ih je lako kontrolisati i ne predstavljaju nikakav otpor Rimu), na kraju idu pravoslavni,ateisti i Jevreji.

Kerber:

--- Quote from: Novakovic on December 03, 2010, 12:03:40 PM ---Kerber,

Slazem se skoro s tobom brate.
Ali brate ti kazes da ne prihvacas Petrovicevo tumacenje o ikonama i stanju duse nakon smrti i drugih slicnih stvari. OK, to mi je drago da se slazemo. Ali ipak te stvari pripadaju subotarima. Mora biti jasno da je to jeres i da se to ne treba siriti medju Srbima, koji C.E. nazalost nasijesti na te stvari? Zar nam je potrebno da neko u okviru Crkve koristi subotarsku teoriju? To je opasno. To ne trebamo podrzavati.

--- End quote ---

Verovanje da li je Dusa covecija budna ili da spava ,kako veruju adventisti, nece uticati na nase zivote , zato ja necu da ih osudjujem. Ali, adventisti imaju problem nepostovanja Bozjih zapovesti.jer ja gledam moje dve prijateljice koje su adventiskinje kako se ne cuvaju za brak.Izmenjale su nekoliko muskaraca. To je otpad. A, kod pravih i iskrenih pravoslavnih Srba toga nema.Znaci da je vaznije ono sto direktno utice na nase spasenje, nego verovanje koje nema nikakav uticaj na nas zivot.Jer, da li je dusa budna ili spava, videcemo ko je u pravu, kad za to dodje vreme.Zato ja necu da raspirujem vatru izmedju ljudi oko stvari koje nas ne doticu direktno.

A,niko u okviru Crkve ne koristi drugu teologiju ,OSIM EKUMENISTA.
EKUMENISTI koriste drugu ,uvode drugu teologiju i to NA SILU, ponalogu Rima.
I to nema veze sa adventistima.
Nisu oni opasnost , nego Rim.

Novakovic:
Pogresno si me shvatio.
Koliko ja vidim tebi smeta ako bi katolici i pravoslavci ispovjedali jednu vjeru.
Pa naravno se slazem s time!
Ali brate, tako mogu isto subotari da dolaze u nase hramove i da sa nama zajedno toboze ispovjedaju isto vjeru? Cudno je sto nemas isti stav prema subotarima?
Zar njih ne dozivljavas kao infiltrante?

Znaci ne smeta tebi ako neko u okviru SPC siri subotarsku jeres? Ako ti smeta, onda zasto ne osudjujes one koji to rade?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version