Save Western Civilization > Save Serbia

Bishop Irinej is new Serbian patriarch

<< < (28/32) > >>

Novakovic:

--- Quote from: Kerber on December 03, 2010, 12:14:20 PM ---Znaci da je vaznije ono sto direktno utice na nase spasenje, nego verovanje koje nema nikakav uticaj na nas zivot.Jer, da li je dusa budna ili spava, videcemo ko je u pravu, kad za to dodje vreme.Zato ja necu da raspirujem vatru izmedju ljudi oko stvari koje nas ne doticu direktno.

--- End quote ---

Ima utjecaja ako te to moze dovesti u jeres. Inace zar ne vjerujemo mi da su nasi sveci zivi i da se mole Bogu za nas?

Kerber:

--- Quote from: Novakovic on December 03, 2010, 12:18:24 PM ---Pogresno si me shvatio.
Koliko ja vidim tebi smeta ako bi katolici i pravoslavci ispovjedali jednu vjeru.
Pa naravno se slazem s time!
Ali brate, tako mogu isto subotari da dolaze u nase hramove i da sa nama zajedno toboze ispovjedaju isto vjeru? Cudno je sto nemas isti stav prema subotarima?
Zar njih ne dozivljavas kao infiltrante?

Znaci ne smeta tebi ako neko u okviru SPC siri subotarsku jeres? Ako ti smeta, onda zasto ne osudjujes one koji to rade?

--- End quote ---

Pa koji subotari dolaze u hramove SPC da ispovedaju svoju veru? Ja to nisam video nikada u zivotu. Nisam nikada imao iskustva sa tako necim. Neces ti videti adventistu da dodje u pravoslavnu crkvu,jer oni imaju svoje.

Mi sa Vatikanom nemamo istu veru. Trebalo bi da malo vise proucis opstu ili pravoslavnu teologiju,pa da vidis. Sa Vatikanom imamo dosta razlika,kao sto je "filiokve" ili kao sto su apokrifi(lazne knjige koje je Vatikan uveo u Sveto pismo), ili cinjenica da je Vatikan IZBACIO drugu Bozju zapovest iz dekaloga i time brutalno napravio uzasnu hulu na Boga i promenio Zakon.To je pred Bogom za najstrozu kaznu. Nema spasa za to...
Da ne pominjem dogmu o bezgresnosti pape i svim bogohulnim titulama papskim kao sto je zamenik Hristov na Zamelji i prvo svestenik(a po Svetom pismu je Hristos licno prvosvestenik),i tako dalje , da ne idemo sad u tu pricu.

Nema nista zajednicko sa Vatikanom, pogotovu nam dela nisu zajednicka.

Novakovic:

--- Quote from: Kerber on December 03, 2010, 12:25:55 PM ---Mi sa Vatikanom nemamo istu veru. Trebalo bi da malo vise proucis opstu ili pravoslavnu teologiju,pa da vidis.

--- End quote ---

Ma daj!! Kad sam ja ovo rekao?

Kerber:

--- Quote from: Novakovic on December 03, 2010, 12:23:32 PM ---
--- Quote from: Kerber on December 03, 2010, 12:14:20 PM ---Znaci da je vaznije ono sto direktno utice na nase spasenje, nego verovanje koje nema nikakav uticaj na nas zivot.Jer, da li je dusa budna ili spava, videcemo ko je u pravu, kad za to dodje vreme.Zato ja necu da raspirujem vatru izmedju ljudi oko stvari koje nas ne doticu direktno.

--- End quote ---

Ima utjecaja ako te to moze dovesti u jeres. Inace zar ne vjerujemo mi da su nasi sveci zivi i da se mole Bogu za nas?

--- End quote ---
Da,to je pravoslavno ucenje,dok u protestantizmu se ne veruje da je Dusa budna, pa se odbacuje mogucnost da se drugi mole Bogu za ljude, zato se i odbacuje mogucnost molitve svecima(kad se recimo poljubi ikona i uputi molitva) i sl.

Novakovic:
Nemoj brate mene vrijedjati i reci da sam ja rekao da mi i katolici imamo istu vjeru!
Ja to nisam rekao.

Inace, ako taj Miroljub kaze da dusa nije ziva nakon smrti. Pa onda je to jeres i takvo ucenje moze nas narod odvesti u jeres.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version