yet all you do on this forum is spew insults and foul language. Where is your Christianity now?
I am not here for spewing insults etc.
Look if someone constantly insults me, then I should react to that..
You are pretty selective. You do not mention that I was provoked.
Christ taught us to turn the other cheek.
Evo jos jedne lose shvacene isusove recenice! I drago mi je da si ovo pomeno da bih rekao nesto vise!
Zamislite da ste u srbiji a da je Drugi svetski rat i pridje vam svaba i iz nekog razloga vam udari samar (ajde bas da uzmem taj primer)! Da li bi se ti okrenuo i vratio mu? Naravno da ne bi ako ti je zivot mio!
E u takvoj situaciji su bili Jevreji koje je okupirao Rim. Znaci okuacija je na delu kada se Isus pojavljuje. I on im govori da budu pokorni i poslusni okupatoru i da sacuvaju sebe a da istovremeno rade na svojoj moralnoj strani da postanu ugodni pred Bogom i sacuvaju dusu svoju. I On je dosao medju njih kao covek da bi im pokazao sta covek treba i moze da ucini, zaci dosao je da dize moralni utanak a ne fizicki protiv okupatora kako su vecina jevreja tada misli i zato su bili proterani posle ustanka. Bog je jevreje vrlo lako mogao da oslobodi od Rmiljana ali nije On je i dozvolio da ih rimljani pokore (zato sto su odstupili od njega) da bih kaznio i dozvao ih pameti. Naravno veci deo nije poslusao hrista jer je plus bio obmanut od fariseja(tadasnjih irineja i anastasija) i bivaju proterani. A da su jeveri masovno poceli da se poboljsavaju moralno, rim bi odatle otiso ko rukom odnesen!
A kada je izrael bio slobodna teokratska drzava npr. u vreme isusa navina postojali su tacno definisani zakoni koje je napiao mojsije u tori! E u takvoj drzavi se ne okrece drugi obraz tu svako odgovara za svoje postupke. Posto je samar i fizicki napad i uvreda taj bi bio izveden pred sudije i dobio bi odredjenu kaznu. Zavisno od ostecenog, mozda bi mu vratio , mozda bi platio novcanu kaznu, bicevan ... ali ovo sve sa preduslovom da je osteceni skroz nevin!
Znaci to sto isus govori odnosi se na vreme okupacije, e u takvoj smo mi sada situaciji! Pogledajte oko sebe kakav nemoral i uzas imate u srbiji. Demokratska vlast sprovodi evropu unistava nas u svakom a ponajvise u verskom i moralnom smislu. Uzeli kosovo, Bosna, hrvatska.... A sta smo bili pre samo 100g.
Mi sada moramo da radimo na nasem moralu i duhovnosti, da mi vaspitamo nasu decu kako treba, sredimo porodice pa onda da krenemo da sredimo drzavu . a tada bi nam Bog pomogao cas bi to uradili ali mi moramo da se sredimo iznutra pa da krenemo dalje. Da pocistimo nase dvoriste (individualno,porodicno i drzavno) pa onda tudje!Znaci ustanak fizicki je najlaksa stvar kad ste sklopili savez sa najacom vojnom silom(najvecom silom u svakom smislu) - Bogom.A savez mozes sklopiti ako pristanes na Njegove uslove, a uslovi su dati u Tori ili njen rezime u deset tacaka, Deset Bozijih zapovesti. Ali ne samo da pristanes vec i da ih ispunis jer dela su ta koja se gledaju!